IZLOŽBA U MOSTARU: COLLEGIUM ARTISTICUM 2021 – ARHITEKTURA

Asocijacija arhitekata u BiH uz pomoć Grada Mostara i Udruženja FORA i ove godine u Mostar dovode tradicionalnu selektivnu izložbu najboljih arhitektonskih ostvarenja – Collegium Artisticum 2021 – Arhitektura.
Izložba će biti otvorena u petak, 19.11.2021. godine u prostorijama Galerije Katarine Kosače, sa početkom u 19:00 sati uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Otvorenju će prethoditi predavanje ovogodišnjih dobitnika Grand Prixa Collegium Artisticum – Arhitektura 2021 za Mekteb u Smailbegovićima, llme i Zejda Kobilica iz Studija Trokut, koje će početi u 18:00 sati.
Collegium Artisticum – arhitektura je najznačajnija, najstarija i jedina godišnja smotra arhitekture u BiH. Tročlana stručna internacionalna komisija za selekciju i valorizaciju radova ovogodišnje izložbe Collegium artisticum 2021 – Arhitektura, koju su činili: Mirna Pedalo, Malina Čvoro i Margita Grubiša, je od 35 pristiglih radova iz cijele Bosne i Hercegovine, odabrala 22 rada koji su izloženi na ovogodišnjoj izložbi, a među njima je nagrađeno sedam radova.
Ovom izložbom Asocijacija arhitekata u BiH teži da otvori širi dijalog o kvaliteti arhitektonske produkcije širom BiH, te podstakne sve profesionalce da sudjeluju u ovoj smotri arhitekture i podizanju kvaliteta izgrađenog prostora.
Izložba u Mostaru ostaje otvorena do 29.11.2021. godine.
Sponzori AABH koji pomažu realizaciju izložbe su: VELUX, Alumil, Geberit i Feal.
Detalji o događaju