Izložba // Everything will be OK + Jah Forcefield Bass program

Street Arts Festival Mostar i Agencija lokalne demokratije Mostar uz podršku Njemačke Ambasade u Sarajevu predstavljaju događaj kojim će se zvanično zatvoriti jedno poglavlje ovogodišnjeg Festivala.

„Everything will be ok“, naziv je izložbe grafiti umjetnika Stefano Paggani –Ouchgrafix Urban art iz Berlina, koja će biti otvorena u subotu , 19.09. 2020. u 19:00 sati u OKC Abraševć .

Događaj će upotpuniti i muzički program u izvedbi bass kolektiva Jah Forcefield iz Sarajeva.

Stefano Paganni aka SubO je berlinski umjetnik koji živi i radi u Berlinu već 30 godina . Njegova umjetnost je prepoznatljiva i često vrlo prisutna na ulicama ove metropole ulične umjetnosti. U Mostar je došao prvi put 2017. godine gdje je svoj trag ostavio u obliku grafita na zidu naselja Tekija i u Dječijem domu. Tri godine kasnije Stefano Mostaru poklanja izložbu svojih radova nastalih u posljednjih nekoliko godina, sa karakterističnim Oki-Doki karakterom koji polako postaje aliasom ovog spretnog grafitera. Oki-Doki je izmišljeni karakter, komentar na svakodnevne situacije i simpatičan odgovor na pitanja urbane sredine.

Detalji o događaju