Identitluk

Koprodukcijska predstava HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar
i Studija za izvedbene umjetnosti.

Glume: Ajla Hamzić, Amela Kreso i Fatima Kazazić Obad iz NP Mostar; Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ivo Krešić iz HNK Mostar te gostujući glumci Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Scena i kostimi Sabina Trnka.

Autor glazbe: Husein Oručević.

Predstava je autorski projekt redateljice Tanje Miletić Oručević, dramaturga Dragana Komadine i glumaca, a rađena je po motivima eseja Amina Maaloufa “U ime identiteta”.

U predstavi se na satiričan način propituju identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu.

– Sve se događa na seminaru koji je organizirala međunarodna organizacija i dala zadatak grupi da pročitaju knjigu Amina Maaloufa i napišu referate. Krećemo od Maaloufa, ali se u samom početku vidi da svaki od pojedinaca koji su predstavnici različitih grupacija, različitih nacija na svoj način čitaju Maaloufa. Umjesto da prenesu ideju što je autor pisao, mnogo više govore o svom pogledu na svijet. Kako se seminar razvija, sve dublje upadamo u stereotipe nacija i nacionalizma te sukobe između ljudi na prilično duhovit način – kaže redateljica predstave Tanja Miletić Oručević.

Rezervacija ulaznica porukom na facebok stranici hnkmostar ili na broj 063 019 019.

Cijena ulaznice: redovita – 10 KM, za učenike, studente i umirovljenike – 5 KM, a mogu se iskoristiti vaučeri Sveučilišta u Mostaru.

Detalji o događaju