Identitluk

Koprodukcijska predstava HNK Mostar, Narodnog pozorišta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti.
Predstava je do sada osvojila 15 nagrada na kazališnim festivalima u BiH.
Glume: Ajla Hamzić i Amela Kreso iz NP Mostar; Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ivo Krešić iz HNK Mostar te gostujući glumci Nedim Malkočević, Dražen Pavlović i Mirela Mijačank Kordić.
Scenografija i kostimografija: Sabina Trnka.
Autor glazbe: Husein Oručević.
Predstava je autorski projekt redateljice Tanje Miletić Oručević, dramaturga Dragana Komadine i ansambla predstave, a rađena je po motivima eseja Amina Maaloufa “U ime identiteta”.
U predstavi se na satiričan način propituju identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu.
“Sve se događa na seminaru koji je organizirala međunarodna organizacija i dala zadatak grupi da pročitaju knjigu Amina Maaloufa i napišu referate. Krećemo od Maaloufa, ali se u samom početku vidi kako svaki od pojedinaca koji su predstavnici različitih grupacija, različitih nacija na svoj način čitaju Maaloufa. Umjesto da prenesu ideju što je autor pisao, mnogo više govore o svom pogledu na svijet. Kako se seminar razvija, sve dublje upadamo u stereotipe nacija i nacionalizma te sukobe između ljudi na prilično duhovit način”, kaže redateljica predstave Tanja Miletić Oručević.
Rezervacija ulaznica porukom putem Messengera ili pozivom na broj 063/019 019.
Cijena ulaznice: redovita 10 KM, za učenike, studente, umirovljenike i nezaposlene osobe 5 KM, a studenti i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu iskoristiti besplatne vaučere/godišnje ulaznice.
Detalji o događaju