Faruk Kajtaz: Moj oklop

Knjiga poezije mostarskog novinara, političkog analitičara i publiciste, Faruka Kajtaza, bit će prestavljena na promociji zakazanoj za četvrtak 28. rujna u Centru za kulturu Mostar s početkom u 20 sati. Knjiga nazvana “Moj oklop” je autorovo propitkivanje svijeta u kome živimo – različitih fenomena i pojava, ali i pokušaj da se u poetskom smislu “uđe iza vlastitog oklopa” i pozabavi nekim suštinski važnim temama iz svakodnevnog života.

Autor najavljuje i jedno “malo iznenađenje”, jer knjigu prati i promotivna glazbena numera, koja je nastala na osnovu jedne od pjesama iz knjige. Glazbu za pjesmu, koja je snimana u studiju RGM radija Centra za kultruru Mostar, a miksana u studiju Pavarotti centra Mostar napisao Azer Sandžaktar-Bijedić, dok je dionice na soparan saksofonu odsvirao Miron Janić.

Posebni promotivni spot nastao tijekom rada na pjesmi “Gdje ćeš me naći” snimio je i montirao Mirsad Behram. “Nemam niti nudim konačne odgovore ili stavove u svojim pjesmama. “Moj oklop” je samo poetski pokušaj sagledavanja stvarnosti koju živimo ili koju ćemo tek živjeti. Svojevrsna kompilacija lirske i angažirane poezije nastala kao nastojanje da se pomire različite forme poetskog izražavanja u cjelinu. Lirsku i distopijsku u isto vrijeme”, kazao je Kajtaz.

“Moj oklop” se pojavljuje nedugo nakon vrlo uspjele knjige kolumni i ratnih priča “Pisanje između redova”, koja je pobudila veliko zanimanje domaće, ali regionalne javnosti. U međuvremenu – Kajtaz je objavio i englesko izdanje njegovih ratnih priča nazvano “Mostar War Stories”.

Zanimljivo je i da je u procesu nastajanja nastajanja nekih pratećih ilustracija u knjizi autor koristio i programe umjetne inteligancije (AI), te je kao i za svoje ranije knjige – sam uradio grafička i dizajnerska rješenja.

Izdavač knjige “Moj oklop” je IC štamparija Mostar.

Detalji o događaju