EMBRYO (Njemačka)
Zvuk istorije u Abraševiću i Mostaru.
Ideja i zvuk jednog od važnijih imena njemačke rock scene 60-70 godina prošlog stoljeća, pripadnika Kraut rock pokreta i bratskog banda Amon Dull, ljudi koji su svirali etno muziku 30 godina prije world music scene, te opčinili velike Charlia Mariana, Maxa Waldrona, Trilok Gurtua i samog Miles Davisa, te danas isto tako značajnog Madliba – dolaze u Mostar i nastupaju u OKC Abrašević.
Osnivači benda, pokretačke snage i veliki muzičari Christian Burkhard i Roman Bunka, sve do zadnje fizičke mogućnosti do prije par godina predvodili su band, a kada to više nije bilo moguće, priču je preuzela Christianova kćer Marja Burkhard, multiinstrumentalistica koja je praktički rasla uz band i odgajana na putu, uz instrumente. Ona pokazuje, osim sviračkog umijeća, odličan osjećaj za današnji trenutak – band se podmlađuje i ulazi na suvremenu world fusion jazz scenu gdje ih primjećuje jedan od najvažnijih hip hop-soul izvođača i izdavača Madlib (poznat i po tome kao član dueta Madvillan s legendardnim pokojnim MF Doomom) Madlib je poznat po eklektičnom zvuku i jedan je od zaslužnijih za trenutni revival jazza na svijetu, te prošle godine za svoj label, kao velik fan objavljuje Embryo i album Auf Auf. Album donosi svjež zvuk i udahnjuje novi život kako za band tako i za mladu i vibrantnu scenu. Jedva čekamo nova izdanja kao i koncert kod nas.
Evo što sami i drugi govore o njima:
Band je osnovao Christian Burchard 1969. u Njemačkoj. Jedan od najoriginalnijih i najinovativnijih Krautrock bendova, Embryo spaja tradicionalnu glazbu s vlastitim jazzy space rock stilom. Svirali su s velikim jazz pijanistom Malom Waldronom, saksofonistom Charliejem Marianom, svjetskim zvijezdama kao što su Trilok Gurtu, Fela Kuti i mnogi drugi. Od 2016. kći Christiana Burcharda- Marja, rođena 1985., koja je odrasla s bendom, vodi Embryo. Ona donosi novu energiju s istim duhom. Jazz, rock, etno melodije, ritmovi i improvizacije stapaju se u novi, originalan zvuk. Zvuk čiste muzike. S novom generacijom Embryo nastavlja teći dalje i dalje – stvarajući i prisjećajući se s velikim poštovanjem starih melodija i majstora cijeloga svijeta bez gubljenja vlastitog stila.
Muzika bez granica uvijek traži – uvijek pronalazi nešto novo.
Ulaz je slobodan!
Detalji o događaju