Čudo badnje večeri

PREMIJERA

‘Čudo badnje večeri’ nova je predstava Lutkarskog kazališta Mostar koja će svoju premijeru imati u srijedu 22. studenog 2023. godine.

”Kao što znate Lutkarsko kazalište Mostar ne izvodi baš mnogo premijera tijekom sezone, ali zbog toga su nam sve naše premijere drage. U sve ulažemo čitave sebe i sva svoja srca, i sve naše predstave čuvamo, baštinimo i izvodimo za djecu Mostara i šire”, rekao je ravnatelj ove kazališne kuće Tibor Oreč na konferenciji za medije danas u Mostaru. O toplim srcima Tim koji je radio na ovoj predstavi je redateljica Maja Lučić, scenograf Mario Tomašević, dok je za glazbu odgovoran Petar Eldan. U predstavi glume Marta Haubrich, Anela Planinić Škutor, Ivan Nevjestić, Ana Kordić, Dino Gluhović, Stanko Bošnjak i Jadranka Popović Miljko.

”Iako je rad na predstavi počeo tijekom ovog ljeta, pravljena je u blagdanskom raspoloženju. Tematika je o toplim srcima, o tome kako trebamo za Božić i za ovo blagdansko vrijeme biti topli i otvoreni prema drugima, jer najviše što fali u ovom današnjem svijetu jeste topla riječ. Zato nam je drago da ćemo mi kao i uvijek širiti jednu plemenitu i toplu riječ, a naši glumci su uložili sav svoj trud i sva svoja srca da ova predstava bude što ljepša”, rekao je Oreč. Animacijska zahtjevnost Redateljica i dramaturginja Maja Lučić istaknula je, iako joj je ovo druga predstava s Lutkarskim kazalištem Mostar, ali da preko festivala i radionica surađuje s ovim timom te da ih veže jedno posebno prijateljstvo. ”Zaista mi je zadovoljstvo surađivati s ovom ekipom, i ta ljubav koju imam prema njima je ušla i u ovaj tekst koji smo radili zajedno. Volim ih kao ljude i umjetnike, daju se apsolutno i maksimalno, uvijek traže više, traže detalje, dosta smo kliknuli i uživamo raditi zajedno”, rekla je Lučić o suradnji s mostarskim lutkarima.

Navela je kako je predstava jako nježna, zanimljiva u smislu animacijske zahtjevnosti, i detalja koji otvaraju svijet lutkarskog kazališta malo više. ”Priča je nježna, i nije toliko stvar naglaska na Božić, nego o toplini, ljubavi, kako svi jurimo kroz život, kako nemamo vremena i ne dopuštamo si otvoriti se nekim novim stvarima i čovjeku koji je kraj na nas. U ovoj predstavi smo se trudili dobiti taj neki novi moment, da nije sve tako i da ne treba sve biti tako”, istaknula je redateljica.

Detalji o događaju