Bosanski pravopis

Promocija Bosanskog pravopisa Refika Bulića u Mostaru – Centar za kulturu Mostar, utorak, 17. oktobar u 19h

U organizaciji Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Narodne biblioteke Mostar i Centra za kulturu Mostar, u Mostaru će u utorak, 17. oktobra u 19h biti predstavljen Bosanski pravopis prof. dr. Refika Bulića.

Bosanski pravopis je objavljen krajem prošle godine i ima 1.144 stranice, pravopisne preporuke raspoređene u 1242 tačke i akcentiran pravopisni rječnik sa oko 50.000 odrednica. U pravopisnim preporukama daje se odgovor na mnoge pravopisne nedoumice sa kojima se svakodnevno susrećemo, a koje nisu dosada tretirane nijednim pravopisom.

Posebno treba naglasiti da je u Bosanskom pravopisu, tj. u pravopisnom rječniku svaka odrednica akcentirana pa će taj aspekt pravopisa budućim korisnicima riješiti mnoge nedoumice oko pojedinih oblika.

O Bosanskom pravopisu će govoriti prof. dr. Ismail Palić, prof. dr. Halid Bulić, profesori sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Edim Šator, dekan Fakulteta humanističkih nauka, te sam autor. Promociju će moderirati Selma Aškraba-Hasić.

Detalji o događaju