Balkan Eksces: Zvučanja vol. 4

 Zvučanja nastavljaju velikim koracima naprijed. Četvrto izdanje dovodi osam bendova i donosi dva dana programa i druženja. Osim bendova, oba dana vas očekuju odlične slušaonice sa startom u 18h.
Nešto više o bendovima pročitajte u nastavku.
× 13.10. // petak:
▪️FARSA // rock’n’roll // Mostar
Farsa je mostarska, neobična i zabavna rock’n’roll petorka dobro poznata mostarskoj publici. Kao što smo već spomenuli sviraju rokerol, ali udrobili su u svoj zvuk i momente ranog punka, post-punk, atmosfere, funka, a na momente i psihodelije te sve povezali zanimljivim i zabavnim vokalima i tekstovima. Ovo će im biti prvi koncert sa novim pjevačem, svojevrsna premijera, a nadamo se i skorim snimkama.
▪️LOPOČ // noise punk // Mostar
Lopoč je lokalna noise punk četvorka i friško ime na mostarskoj sceni koja je prije tri mjeseca objavila svoj prvijenac, EP Saumlja. Karakteriziraju ih kratke i eksplozivne pjesme sa poetičnim tekstovima i dva bijesna vokala koji na trenutke podsjećaju na glas odbjeglih iz ludnice. Dosad se pokazalo da malobrojnima tijela ostaju imuna na isijavanje Svalovog ludila sa bine.
▪️NEVEN // krishnacore // Beograd
Neven je krishnacore četvorka iz Beograda. Mlađi je to bend koje je svoje prvo izdanje ‘Demo’ objavio prošle godine i vrlo brzo su isplivali na površino, a sa video-singlom ‘Ostajem pozitivan’ su se na vrhu i zacementirali.
Sviraju hardcore po uzoru na njujoršku školu, vokal je brz i neobuzdan, tekstovi odlični te seciraju prirodu i društvo i gađaju točno u srž. Važno je spomenuti i da je to jedan od rijetkih regionalnih bendova koji propagira straightedge ideologiju.
Sve to skupa garantira odličnu svirku i pozitivnu energiju!
▪️KORIDOR // dark post punk // Zagreb
Koridor je zagrebačka post punk četvorka koju čini ekipa poprilično iskusnih punk njuški iz dobro poznatih bendova balkanske punk scene.
Sviraju mračni post punk, imaju odlične tekstove, a moramo reći i produkciju.
Iza sebe imaju singl ‘Pogled u prazno’ iz 2020. i LP ‘Kroz pukotine’ sa kojeg su dosad objavili četiri stvari, a ostatak se očekuje do kraja godine.
Nedavno su se vratili sa USA turneje i dali otkaze na poslovima samo kako bi mogli doći svirati u Mostar. Rispekt!
× 14.10. // subota:
▪️INVICTA // thrash metal // Mostar
Invicta je thrash metal četvorka i najmlađe ime mostarske scene. Iza sebe imaju tek dva koncerata, ali ne dajte se prevariti. Ova ekipa prži thrash metal točno onako kako treba, brzo, prljavo i glasno. Svi ljubitelji trešerije sa ovim bendom će doći na svoje.
Nažalost još nemaju snimke, ali nadamo se da će se to uskoro promijeniti.
▪️FAKAT! // protopunk-punk ’77 // Sarajevo
Fakat! je sarajevska trojka koja svira izvorni punk.
Njihova svirka i vokalna interpretacija su vremeplov u zlatno doba CBGB-a i u nosnice vraćaju smrad najpoznatijeg, a najodvratnijeg WC-a. Takvo iskustvo se ne doživljava svaki dan!
Iza sebe zasad imaju tri singla: ‘Zašto’ iz 2022. te ‘Zamisli’ i ‘I don’t care’ objavljene ove godine.
Kažu i da momci imaju stila, ali u takve stvari se najbolje osobno uvjeriti.
▪️POPIK // punk // Sarajevo
Popik je sarajevska trojka koja piči punk na svoj način uz začin rokerola kojeg su sipali kroz onaj širi otvor na bočici.
U tekstovima prozivaju bosansko-hercegovačke gluposti, pohlepe i apsurde i to im dobro ide.
Iza sebe imaju ‘Demo’ iz 2014., album ‘Uspavanke za Olenu’ iz 2016. i EP ‘Tri nacije’ iz prošle godine, a trenutno su u procesu snimanja novog albuma.
Dođi, poslušaj i uvrijedi se.
▪️U.B.T. // raw speed punk // Zagreb
U.B.T. je speed noise punk kaos trojka iz Zagreba. Sviraju brzo, bučno i zvuče potpuno sumanuto. Vokal rafala tekst uz veliku dozu reverba, a rafala ga na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.
Bass gitaru nemaju, ne treba im!
Iza sebe imaju dva ‘U.B.T.’ EP-a, jedan iz 2017., a drugi iz 2019. godine.
Nadamo se da će uskoro objaviti još jedan i tako ostvariti sirovu trilogiju.
_____________
× dizajn – Boris Pehar
_____________
× upad – besplatan
× slušaonica – 18h
× koncert – 21h
_____________
* Koncert je podržan kroz projekt ‘Mostar – Prostori koji pokreću’.
Detalji o događaju