Bajka o izgubljenom vremenu

„Bajka o izgubljenom vremenu“ jedna je od onih predstava koja progovara o svevremenskim temama poput one o traćenju vremena uzalud. To je priča koja tematski dodiruje upravo vršak vremena koje nam nemilosrdno bježi dok se mi polako okrećemo, te suštinski progovara o prolaznosti i dragocjenosti ljudskog života. Zanimljiva je to, duhovita i nadasve poetična predstava o dječaku Petji Mihajloviču Zubovu koji se zbog svoje drugačijosti, stidljivosti i sposobnosti da osjeća svijet i postojanje vremena koje mu je namijenjeno, pretvorio u starca. Taj nevjerojatan događaj dogodio se jednog proljetnog popodneva kada je njegovom vremenu koje posjeduje, kao što ga posjeduje svaki čovjek, dozlogrdilo čekati da Petja učini jedan tako jednostavan, a toliko priželjkivan korak, da jednog ne dlakavog leptira podari jednoj djevojčici Stasji koja voli čitati knjige, a zbog koje mu krv zuji u ušima, ježi mu se koža i srce mu stane na jednu milisekundu, te je pobjeglo iz njega glavom bez obzira. Zbog tog nemilog događaja koji se događa jednom u trilijun godina Petja se pretvorio u starca, kao i Stasja. Primoran da ju nađe u mnoštvu drugih starica, nebi li vratio svoje vrijeme, Petja upoznaje sebe kroz prihvaćanje svojih osjećaja.
Ova pomalo fantastična zagonetna predstava nastala je inspirirana istoimenom bajkom ruskog pisca Evgenija Švarca, a danas je ovdje da nas podsjeti na smrtnost svakog pojedinca, na malu količinu vremena koje posjedujemo da bi živjeli onako kako nam to govori srce ili ta ista supstanca od koje smo satkani, vrijeme.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Redateljica i autorica teksta: Tamara Kučinović
Dramaturški suradnik i asistent redateljice: Nikša Eldan
Kreatorica lutaka, scenografije: Alena Pavlović
Lutkarske tehnologije: Alena Pavlović i Luči Vidanović
Adaptacija teksta: Nedžad Maksumić
Kompozitor: Atilla Aksoj
Kostimografija: Nadina Hubana
Oblikovateljica svjetla: Tamara Kučinović
IGRAJU:
G. VRIJEME – Sergio Radoš
PETJA – Igor Vidačković
STASJA, BIBLIOTEKARKA – Fatima Kazazić
BAKA U PARKU – Nina Popović
SVIRAČ – Nermina Denjo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rezervaciju karata možete izvršiti putem webstranice www.plm.ba, telefona 036 552-625, email-a: marketing@plm.ba ili porukom u inbox.
CIJENA KARTE: 5,00 KM
Detalji o događaju