Alfa Beta

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak 13.10., sa početkom u 20 sati bit će odigrana predstava „Alfa Beta“ autora Edward Anthony Whitehead-a u režiji Saše Oručevića.
Zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje da li su naša očekivanja prevarena? Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to?
U predstavi igraju: Fatima Kazazić i Saša Oručević
Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.
ULAZNICE su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: marketing@npm.ba, porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.
DOBRODOŠLI!
Detalji o događaju