Alfa Beta

Na sceni Velike sale JU Kulturni centar Mostar Sjever, petak, 17.6.2022. u 19 sati i 30 minuta  ansambl Narodnog pozorišta Mostar odigrat će predstavu „Alfa Beta“, saopćeno je iz Kulturnog centra Mostar Sjever.

Tekst “Alfa Beta” britanskog dramatičara Teda Whiteheada je sedamdesetih godina u Royal Court u Londonu izazvao pometnju, kao izuzetno intenzivan prikaz zarobljenosti snažnih pojedinaca u braku u kojem manjka međusobnog razumijevanja i komunikacije, a otuđenost postepeno uzima sve više maha. Individualnost dramskih likova u ovom tekstu postavljena je nauštrb održavanju privida idiličnog i skladnog bračnog života, ili života u zajedništvu općenito.

Rediteljska interpretacija Saše Oručevića, u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru, poentira univerzalnost i značaj propitivanja smisla braka i suočavanja sa dubokim, intimnim strahovima.

U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

Cijena ulaznice je 5KM, rezervisati se može porukom u inbox stranice ili putem maila kcmostarsjever@gmail.com, kao i  na blagajni/na ulazu u Kulturni centar Mostar Sjever, navodi se u saopćenju.

Detalji o događaju