Adolescencija: Zabavljanje, ljubav i veze

Statistički gledano, veliki dio prekida veza se dešava upravo u vrijeme praznika, pogotovo u periodu oko Nove godine. To je, nažalost, posljedica napetosti koju uzrokuju praznici i sve ono što je s njima povezano ili, pak, lošeg načina na koji se postavljamo prema prazničnim danima.
Radionica je primarno namijenjena adolescentima i njihovom poimanju i svjesnosti međuljudskih odnosa u kontekstu zaljubljivanja, zabavljanja, razumijevanja ljubavi. Ideja radionice je da korisnike obogatimo sa novim iskustvima i pozitivno afirmiramo neka od korisnih postojećih karakteristika koje su već dio njihove ličnosti i nivoa zrelosti.
Radionica može biti korisna da pomogne postojećim parovima da bolje razumiju jedni druge (očekivanja, dinamika odnosa) kao i samcima koji su prekinuli, da to iskustvo koriste kao odskočnu dasku a ne kao prepreku.
Na radionici će biti govora i dekonstrukciji pojmova koje stavljamo u isti koš i imamo običaj uzeti zdravo za gotovo, poput: zaljubljenosti, očaranosti, zabavljanja, ljubavi, seksualnosti, kao i posljedicama (pozitivne i negativne) koje proističu iz navedenih termina.
Voditelj radionice: Zoran Kavedžić, psihoterapeut.
Detalji o događaju