20. Mostar Blues & Rock Festival

20. Mostar Blues & Rock Festival
21.07. i 22.07. @Muzički Centar Pavarotti
Ulaz besplatan u saradnji sa Open City Mostar. 🤘🤘
Mostar Blues & Rock Festival će i dvadeseti, jubilarni put otvoriti vrata za ljubitelje ovog muzičkog pravca. Ponovo ćemo vidjeti šest bendova, a prvi na scenu ide The Sceaming Wheels.
🎸Grupa The Screaming Wheels osnovana je 2018. godine, baš prije učešća na desetom Croatian Blues Challenge-u, takmičenju koje je održano iste godine u Puli. Tamo su pobjedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memfisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”.
🎸Nakon njih izvrsni beogradski Texas Flood, regionalna perjanica teškog blues/rocka, već su se predstavljali na mostarskom festivalu i stekli brojne fanove.
🎸Marcus Malone i Innes Sibun sa svojim bendom će zatvoriti program za 21.7. Innes Sibun je svirao i snimao sa legendarnim Robert Plantom, a vrlo je interesantna atmosfera koju stvara sa Malone-om, koji donosi sve najbolje od američke blues škole.
🤘🤘🤘
🎸Dan poslije, 22.7. zavjesu će podići grupa ROST, ili profesori iz mostarske Rock škole. Vrlo iskusan kvintet sa velikom koncertnom kilometražom. Za ovaj nastup pripremaju i posebno iznenađenje.
🎸Slovenački Prismojeni Profesorji Bluesa će atmosferu dovesti do usijanja, s obzirom da se radi o pravom koncertnom bendu koji ide putem kojeg je trasirao veliki Jimi Hendrix.
🎸20. Mostar Blues & Rock Festival će zatvoriti Atomsko sklonište, doajeni rocka, grupa na čijim proročanskim tekstovima i iskrenom rock izrazu je stasalo nekoliko generacija.
📍Mostar Blues & Rock Festival će se održati u Muzičkom centru Pavarotti.
AFTERPARTY @caffe “DURADZIK” Stari Grad
Detalji o događaju