19. MFK “Mostarska liska” – “Dvostruki aksl” Kazališta “Grupa”, u saradnji sa Teatrom &TD

Treću večer festivala, 22. maja, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru predstavit će se Umjetnička organizacija Kazalište “Grupa&TD”sa predstavom “Dvostruki aksl” autora i reditelja Dražena Šivaka.
Dvostruki aksl
Autor: Dražen Šivak
Režiser: Dražen Šivak
Dramaturginja / adaptacija: Nikolina Bogdanović
Kompozitor: Damir Šimunović
Koreograf/sc.pokret: Ana Kreitmeyer
Kostimograf: Petra Dančević
Oblikovanje svjetla: Igor Markić- Nikolac
Igraju: Dražen Šivak I Mladen Vasary
RIJEČ AUTORSKOG TIMA:
Dvostruki aksl je, kao što i samo ime kaže, dvostruka predstava.
Dvostruki aksl je zabavljački dvojac koji svaku večer sa svojim repertoarom izlazi pred publiku. Red glazbe, red smijeha, red trikova. I ponešto još između redaka. Uspjeh je zagarantiran, ne dopasti se nije opcija.
No Dvostruki aksl ujedno je i vježbanje naivnosti dvoje nimalo naivnih glumaca, Mladena Vasaryja i Dražena Šivaka, koji su pred publikom spremni otrpjeti neuspjeh, ući u klišej, promašiti poantu ili, drugim riječima, jednostavno ne uspjeti.
Bit će to divna ili grozna večer, ovisi s koje se strane gleda.
Ulaznice za sve predstave od sutra,12.05.2022. možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Na dan izvedbe predstave, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 sati do početka predstave.
Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: produkcija@npm.ba, te putem poruke u inbox na Facebook i instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.
Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstva obrazovanja, nauke kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Grada Mostara i Fondacije za muzičke scenske i likovne umjetnosti Sarajevo. Sponzori ovogodišnjeg izdanja festivala su BhTelecom, UniCredit Bank i BH Pošta. Partneri festivala su Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona, Privredna banka Sarajevo, HIFA do.o., Medical, Violeta, Grawe osiguranje, autolijanovići, Stomatološka poliklinika Jurišić, te Carski vinogradi Mostar. . Generalni medijski pokrovitelj ovogodišnje „Mostarske liske“ je N1, uz ostale medijske partnere.
Detalji o događaju