Lepa Brena Project

Predstava “Lepa Brena Project” stiže u Mostar – Od ljubavi do tragedije, simbol Jugoslavije u srcima publike –
U srijedu, 15. studenog, muzičko-plesno-dramski spektakl koji je osvojio regiju – Lepa Brena Project stiže u Mostar, u HD Kosača. Predstava počinje u 20 sati, a karte su dostupne na internetskoj stranici Kupikartu.ba.
Kroz spoj glume, pjevanja i plesa, kazališna predstava “Lepa Brena Project” postala je pravi fenomen, donoseći duboke poruke o popularnosti, tragičnom raspadu bivše zemlje i nesretnim sudbinama njenih građana. Ova izvanredna izvedba, koja se bavi životom jedne
od najvećih zvijezda showbusinessa Jugoslavije, Lepe Brene, sjedinjuje čak pet različitih likova te kroz njih prikazuje složenost i kontradikcije posljednjih četiri desetljeća na ovim prostorima.
Kazališna predstava “Lepa Brena Project” nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske spisateljice Vedrane Klepice. Pet lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri talentirane glumice, Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović, te jedan izvanredan glumac, Vlada Aleksić. Glavni likovi predstave – Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti – kroz monologe vode publiku u vrstu međusobnog razgovora, istovremeno se povezujući s njom.
Autori naglašavaju da “Lepa Brena Project” nije samo biografska predstava, već dublja refleksija o kompleksnosti i kontradikcijama posljednjih desetljeća ovih prostora. Kroz simbol Lepe Brene, estradne zvijezde koja je nekad osvajala srca cijele Jugoslavije, prikazuju se i
društveno-političke transformacije, ponos i bol, razočaranja i nade, te kako se i sama Brenina zvijezda suočila s pritiscima životnih tragedija.
Ulaznice za gostovanje u Mostaru već su u prodaji u sistemu Kupikartu.ba.
Iskoristite priliku i doživite jedinstveno kazališno iskustvo koje dira srca i potiče na razmišljanje o prošlim vremenima i njihovom odrazu na današnjicu.
Detalji o događaju
 • Datum
  15. 11. 2023. 20:00
 • Datum završetka
  15. 11. 2023. 21:20
 • Status
  Završeno
 • Lokacija
 • Kategorija